Gotlands Trädgårdstjänst - Trädgårdstjänster på Gotland
gräsytevård

Trädgårdstjänster åt privatpersoner och företag med prislista.

Gräsklippning på Gotland
med eller utan uppsamlare.

<1500m² fast pris, trimning ingår, över >1500m² timpris, begär offert här


Även grovklippning
av grövre växtlighet med slagslåttermaskin!

Timpris, begär offert här


Grästrimning
Runt hus och annat.
Timpris, begär offert här


Kantklippning
Dvs. rak o skarp kant mellan fast yta t.ex. betong, asfalt och gräsmatta
Timpris, begär offert här


Gödningsspridning

Vi erbjuder professionell gödningsspridning för din trädgård under våren och hösten. Vi rekommenderar att kombinera gödningsspridningen med luftning av gräsmattan med en jordluftare, vilket kan göras samtidigt som gräsklippningen. Låt oss ta hand om din trädgård och se till att den får den näring den behöver för att blomstra och vara vacker året runt.
Timpris, begär offert här


Körning med en sk.Detacher, dvs. en typ av vertikalharvning

Vi förstår vikten av att ta bort de gamla avklippta och torra gräsresterna som kan täppa till för regnvatten och syre till rötterna. Genom att lyfta upp och avlägsna dessa rester kan vi sedan så i med nya gräsfrön för att ge din gräsmatta en fräsch och ny look. Ta hjälp av oss för att få en vacker och välskött trädgård på Gotland.

Timpris, begär offert här


Gräsmatterenovering

Har du en gräsmatta som börjar se lite trött ut, är fläckig eller saknar gräs helt eller delvis, du har kanske mossa och mycket ogräs?
Vi hjälper dig med att renovera din gräsmattan. Det är dock en process som tar både långtid att utföra och att få det resultat man eftersträvar! Det är även en viss kostnade involverad i ett sådant här projekt, men i slutändan är det värt det!

I vissa fall kan det ta 2-3 säsonger innan man börjar bli nöjd! Man börjar antingen på våren eller hösten, här på Gotland med vår torka under vår och sommar är hösten ett bättre alternativ! Det får dock inte bli kallare än 10grader.


Uppläget ser ut ungefär så här.

  • Klippa gräset kort, samla upp gräsklippet
  • Vertikalskära i 2-3 olika riktningar
  • Samla upp tatch mellan varje körning
  • Så i nya gräsfrön (sort väljer man efter tycke och förutsättning) men helst "Fescue" sorter, dom har utlöpare som sätter rötter, dvs den sprider sig själv.
  • Spridning av gödning (starter eller höst), så även på våren men nu med fullgödning.
  • Utkörning av torvmull eller dressjord med en kompostspridare som täcker de nya fröna, vilket gör att dom gror snabbare och bättre.
  • Vattning! Denna punkt är viktig men görs efter förutsättningar som möliggör eventuell bevattning!

Timpris, begär offert här

 • Vertikalskärning

  Vårt viktigaste fokus är att vertikalskära gräsmattan för att skära av gräsrötterna och dela på dem. Detta främjar tillväxten av nya strån och gör gräset tjockare och tätare. Genom att regelbundet använda vår vertikalskärare kan du skapa en fantastisk gräsmatta med tät och frodig gräsbevuxenhet.


  Direkt efter detta så kan man så i med nya gräsfrön, en sk. översåning, därefter täcker man de precis utströdda fröna med en dressjord med en kompostspridare vilket gör att fröna gror snabbare och bättre, en typ av reparation av gräsmattan. Detta sker bäst på vår och höst (Sept)


Timpris, begär offert här

Vertikalskärning

Lövuppsamling
eller/och löv-blåsning. Bortforsling av löv och trädgårdsavfall om man behöver.

Vi rekommenderar att ni kontaktar oss i mycket god tid för att boka denna tjänst, då vi använder maskiner som kräver bra väderförhållanden.
Timpris, begär offert här


Vi erbjuder schemalagda klippningar

för att hålla din trädgård i bästa skick under hela säsongen. Oavsett om det gäller trädgårdsarbete eller hållning av tomten kan du räkna med att vi är prisvärda och ger dig kvalitetsservice. Vi erbjuder även förmånliga prisuppgifter och har möjlighet till RUT-avdrag, vilket gör det ännu mer fördelaktigt att anlita oss som privatperson. Kontakta oss för mer information!